Ергела Љубичево

Једну од најстаријих ергела у Србији је 1860. године основао књаз Милош Обреновић на имању „Морава“, поред Велике Мораве. Налази се на удаљености 5 км од града. Настала је са циљем да се унапреди коњарство од најбољих коњских раса. Касније, његов син Михаило овом поседу на 300 хектара површине даје име „Љубичево“, по својој мајци, кнегињи Љубици.

У Љубичеву је подигнут Љубичин конак, као и неколико штала где је књаз држао своје коње. Ергела је почетком 20. века израсла у институцију европског ранга и имала је око 500 грла. Прославила су је грла Љубичевац, Кастор, Рамоз, Хајџан. Споменик подигнут грлу Љубичевац, који је освајач „Трипл круне“ (непобеђен галопер), налази се у центру ове оазе мира и тишине где су и бројне стазе за шетњу. За ергелу је везана туристичко – спортска манифестација „Љубичевске коњичке игре“.

Мини Авантура парк . Парк попут овог има за циљ да децу још више приближи природи и физичким активностима, како због природних материјала од којих је направљен, тако и због самог амбијента у коме је постављен. Деца могу да провере физчку издржљивост и менталну снагу, сналажење у савладавању препрека у Авантура парку који је намењен узрасту деце од 5 до 12 година.

ЈП „ЉУБИЧЕВО“

Љубичево бб

12000 Пожаревац

+38112515174        +38112515199