Img 5a9ef3ba160117627382ef6e3963b1a6 V

Požarevac predstavljen u Banja Luci

U Banjaluci je juče otvoren treći Međunarodni sajam turizma. U tržnom centru Delta planet, svoju ponudu predstavlja oko 110 turističkih organizacija, i preko 300 učesnika.

Sajam je otvorio ministar u vladi Republike Srpske za evropske integracije Zlatan Kokić. Na otvaranju je govorio gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Posetioci, tokom tri dana sajma, imaju priliku da pogledaju šta nude turističke organizacije, planinski centri, banje, nacionalni parkovi, zdravstveno rekreativni centri, turističke agencije, turoperatori, hotelijerske grupacije i agencije za promet nekretnina u oblasti turizma iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Turske.

Za potrebe predstavljanja turizma Srbije, Turistička organizacija Srbije zakupila je prostor veličine 60 m2 na kome se predstavlja i 17 turističkih organizacija i predstavnika turističke privrede: turističke organizacije Novog Sada, Loznice, Vojvodine, Novog Bečeja, Vršca, Novog Pazara, „Oplenca“ Topole, Kruševca, Pirota, Rače, Golupca, Temerina, Valjeva, Kikinde, Požarevca, kao i Prolom, Lukovske i Kuršumlijske banje i Prezident hotel Novi Sad.

Tržištu Bosne i Hercegovine biće predstavljeni kratki odmori u gradovima, kulturni turizam, festivali i manifestacije koje će se održati tokom leta, odmor u prirodi i aktivni turizam.

 

Turistička organizacija Srbije i ove godine planira intenzivnu kampanju na tržištu Bosne i Hercegovine, koja će se sastojati od online oglašavanja na portalima medija, bilbord kampanje, studijskih putovanja u Srbiju.

Ovo tržište za nas je veoma značajno, jer su turisti iz Bosne i Hercegovine konstantno u prvih pet po broju ostvarenih noćenja. U 2022. godini u Srbiji je boravilo 92.046 turista iz Bosne i Hercegovine, što je 75% više u odnosu na 2021. godinu. Oni su ostvarili 213.481 noćenje, odnosno 82% više.

Štand Turističke organizacije Grada Požarevca obišli su, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, zatim generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj gospodin Miloš Vujić i ministar u vladi Republike Srpske za evropske integracije Zlatan Kokić.

Similar Posts