Img 7c56f4a1a617564116e9eee1a28dacf9 V

Već prvog dana sajma turistička ponuda Srbije izaziva veliko interesovanje na sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2023 u Sofiji

Štand Turistučke organizacije Srbije posetio je ambasador Srbije u Sofiji i ministar turizma R. Bugarske.

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 15. do 17. februara 2023. godine predstavlja turističku ponudu Srbije na sajmu turizma Holiday & Spa Expo 2023 u Sofiji. Već prvog dana sajma turistička ponuda Srbije izaziva veliko interesovanje posetilaca.

Štand TOS-a je posetio doc. Dr Željko Jović, ambasador Srbije u Sofiji i Ilin Dimitrov, ministar turizma R. Bugarske. Današnji susret bio je prilika da razmenimo iskustva, prođemo planove unapređenja buduće saradnje i podsetimo se dobrih rezultata u turizmu dve države u 2022. godini. Štand su posetili i ambasadori Kuvajta i Mongolije.

U danima sajma biće predstavljena kulturno-istoriska turistička ponuda Srbije, sport i aktivni odmor, bogata gastronomska ponuda, Dunav, manastiri Srbije, kao i kratki vikend odmori duž cele Srbije i brojne manifestacije koje se održavaju tokom godine kod nas.

Pored TOS-a na zajedničkom štandu svoju turističku ponudu predstavile su i turističke organizacije Beograd, Novi Sad, Niš, Pirot, Sokobanja, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Zlatibor, Babušnica, Leskovac, Kragujevac, Kraljevo, Knjaževac, Čačak, u okviru Dunavskog centra za kompetenciju TO Požarevca i Golubca kroz projekt Donjeg Podunavlja kao i predstavnici privrede Omniturs, Belgrade city hotel, hotel Zepter, hotel Prezident, što je ukupno 19 predstavnika turističke privrede Srbije, što sajam u Sofiji čini sajamom sa najvećim brojem učesnika u organizaciji TOS-a.

Povodom dana Državnosti, Ambasada Srbije u Sofiji, u sredu,15.02.2023. godine, organizovala svečani prijem za učesnike i goste sajama iz Srbije.

Prema podacima Zavoda za statistiku Srbiju je u protekloj godini posetilo više od 81.661 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 260 procenata u odnosu na isti period prethodne godine, dok su u decembru gosti iz ove nama susedne zemlje bili na prvom mestu po dolascima u Srbiji.

Da podsetimo da nam deo takmičara na LjKI redovno učestvuje upravo iz susedne Republike Bugarske.

Similar Posts