Манифестација од националног значаја

 Прошлогодишње прихватање председника Републике да стане иза Љубичевских коњичких игара,
од ових, 54. ЉКИ, се подиже на ниво добијања статуса манифестације од националног значаја

на конференцији за медије објавио пожаревачки градоначелник Бане Спасовић, притом најавивши и остале новине везане за овогодишње Игре. Речено је и да ће фонд награда за трке износити преко 8 милиона, тачније 8.100.000 динара, што је за милион динара више него прошле године. То га чини највећим фондм за коњичке трке на нивоу региона, Балкана сигурно, а могуће и шире, навео је Спасовић.

Овогодишњи програм на хиподрому биће обогаћен наступом мађарских чикоша који ће изводити своје надалеко чувене егзибиције са коњима, а за гледаоце ће бити уприличен и „ладиес даy“, где ће даме представити своје тоалете и шешире.

Најзначајнији део конференције односио се на препознавање председника Републике Србије Александра Вучића значаја Љубичевских коњичких игара. Председништво ће уврстити најзначајнију пожаревачку манифестацију у ред оних који имају национални значај, и сходно томе помоћи развој и хиподрома и ергеле, али и читавог града.

Наредне године уследиће велика инвестициона улагања у Ергелу и Хиподром, инвестиције на пожаревачком хиподрому износиће неколико милиона евра. Циљ је да се туризам у Пожаревцу подигне на највиши могући ниво и да се сходно томе ради неколико студија о изводљивости о могућностима развоја туризма и туристичких капацитета овог града. У плану је покретање још неколико туристичких манифестација које имају везе са богатом историјом и културом овог краја.

За 54. Љубичевске коњичке игре од концерата планирани су наступи Гвардије у среду 30. августа, наредног дана пожаревљани и њихови гости моћи ће да слушају Неверне бебе, а у петак 1. септембра наступиће Здравко Чолић док ће у суботу концерт имати Дејан Петровић и Биг бенд.

Званично игре ће отворити у петак 1. септембра председник Републике Србије Александар Вучић.