Manifestacija od nacionalnog značaja

 Prošlogodišnje prihvatanje predsednika Republike da stane iza Ljubičevskih konjičkih igara,
od ovih, 54. LJKI, se podiže na nivo dobijanja statusa manifestacije od nacionalnog značaja

na konferenciji za medije objavio požarevački gradonačelnik Bane Spasović, pritom najavivši i ostale novine vezane za ovogodišnje Igre. Rečeno je i da će fond nagrada za trke iznositi preko 8 miliona, tačnije 8.100.000 dinara, što je za milion dinara više nego prošle godine. To ga čini najvećim fondm za konjičke trke na nivou regiona, Balkana sigurno, a moguće i šire, naveo je Spasović.

Ovogodišnji program na hipodromu biće obogaćen nastupom mađarskih čikoša koji će izvoditi svoje nadaleko čuvene egzibicije sa konjima, a za gledaoce će biti upriličen i „ladies day“, gde će dame predstaviti svoje toalete i šešire.

Najznačajniji deo konferencije odnosio se na prepoznavanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića značaja Ljubičevskih konjičkih igara. Predsedništvo će uvrstiti najznačajniju požarevačku manifestaciju u red onih koji imaju nacionalni značaj, i shodno tome pomoći razvoj i hipodroma i ergele, ali i čitavog grada.

Naredne godine uslediće velika investiciona ulaganja u Ergelu i Hipodrom, investicije na požarevačkom hipodromu iznosiće nekoliko miliona evra. Cilj je da se turizam u Požarevcu podigne na najviši mogući nivo i da se shodno tome radi nekoliko studija o izvodljivosti o mogućnostima razvoja turizma i turističkih kapaciteta ovog grada. U planu je pokretanje još nekoliko turističkih manifestacija koje imaju veze sa bogatom istorijom i kulturom ovog kraja.

Za 54. Ljubičevske konjičke igre od koncerata planirani su nastupi Gvardije u sredu 30. avgusta, narednog dana požarevljani i njihovi gosti moći će da slušaju Neverne bebe, a u petak 1. septembra nastupiće Zdravko Čolić dok će u subotu koncert imati Dejan Petrović i Big bend.

Zvanično igre će otvoriti u petak 1. septembra predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.