Pozarevac Razglednica

Како доћи до Пожаревца

Браничевски округ се са севера граничи са Јужнобанатским округом и Републиком Румунијом, на истоку са Борским округом, на југу са Поморавским округом, а са западне стране се налази Подунавски округ.
Пожаревац се налази на раскрсници Источне и Западне Европе, путеви даље воде до Егејског мора, Мале Азије и Блиског истока. Овај положај омогућава лак приступ различитим врстама превоза.

Авионом

‘Никола Тесла’, Београдски аеродром, такође највећи и најзначајнији аеродром у земљи налази се на око 98 км од Пожаревца. Код аеродрома је IATA BEG, ICAO aerodrom LIBE. Споразум о отвореном небу омогућава low-cost авио компаније за летове до / из Србије (German Vings, Fly Niki, Wizz Air …) и International Airlines (као што су Lufthansa, Austrian Airlines, Air France, Air Serbia) имају летове који повезује Београд са великим бројем европских градова.
За више информација посетите интернет страницу: https://beg.aero/lat/letovi#dolasci

Ред вожње између Београда и других светских градова може се наћи овде: АЕРОДРОМ БЕОГРАД
Од аеродрома у Београду до Пожаревца се може доћи ауто путем Е-75 (А1), када се крене ка Нишу. На 65 км од Београда ка Нишу налази се излаз који води ка Пожаревцу. Од излаза до града има 17 км. Поред овог на 12 км северно од града, у Костолцу постоји и спортски аеродроме поред самог Дунава.

 Аутомобилом

Аутомобилом се у Пожаревац може доћи са пет различитих страна и то из правца Београда, Великог Градишта, Петровца на Млави и Кучева, Костолца и Свилајнца.
Из правца Београда (са западне стране) се долази аутопутем Београд-Ниш (А1 или Е-75), након чега се након 65 км силази са аутопута и прати знак ка Пожаревцу који се налази на удаљености 17 км од аутопута.
Из правца Великог Градишта (са североисточне стране) се долази путем 34 који је државни пут 1А реда. Након 32 км од Великог Градишта са леве стране се налази раскрсница која води ка Пожаревцу и његовом центру.
Из правца Петровца на Млави (са југоисточне стране) се долази путем 2А реда тј. број 161 након чега се код Салаковца пут одваја на лево и прикључује путу 33 све до велике раскрснице која десно води до Пожаревца. Овај пут иде преко брда Сопот до центра града.
Из правца Костолца (са северне стране) се долази путем 2А реда тј. број 159 који води до самог центра града.
Из правца Свилајнца (са јужне стране) се долази путем 2А реда тј. број 160 који такође води до центра града.
Постоје још три пута који се налазе са западне стране града и који воде од села Драговац, Брежане и Дубравица (371) ка граду и који секу обилазницу око града бр.34.

Ограничење брзине у насељеним подручјима је 50 км / х. Закон захтева вожње са упаљеним светлима током дана. За помоћ на путу или било које информације које се односе на саобраћајних прописа, путарине и друге, можете се обратити позивном центру аутомобилске асоцијације Србије на број 1987 (за фиксних и свим мобилним мрежама), од 00-24 х.    АМСС

Возом

Пожаревац се налази на прузи Београд – Бор – Зајечар, која повезује Тимочку крајну и целу Источну Србију са мрежом железничких пруга Републике Србије.
„Железнице Србије“ пружају следеће комерцијалне повластице: Interail, Euro Domino, Railplus, Balkan Flexipass, Easy Travel Card, Euro26, City Star, ISIC, Јединствена балканска тарифа, као и попусти за групе и децу.
Железничка станица је смештена на око 400 метара од центра града .
За све информације можете контактирати Железничку станицу у Пожаревцу на адреси Кнез Милошев венац бб или на број телефона +381 12 222 052.

ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ
Немањина 6, 11000 Београд, тел. +381 (0)11 3616-722
– Дирекција за путнички саобраћај, тел. +381 (0)11 3616-962
ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ

Аутобусом

Пожаревачка аутобуска станица се налази у непосредној близини железничке станице. Како се Пожаревац налази на путу ка источној Србији, може се доћи из Београда, Костолца, Великог Градишта, Петровца на Млави и Кучева, Свилајнца. За све информације као и ред вожње можете контактирати аутобуску станицу у Пожаревцу.
Из правца Београда (са западне стране) се долази аутопутем Београд-Ниш (А1 или Е-75), након чега се након 80 км силази са аутопута и прати знак ка Пожаревцу који се налази на удаљености 18 км од аутопута.
Из правца Великог Градишта (са североисточне стране) се долази путем 34 који је државни пут 1-А реда. Након 32 км од Великог Градишта са леве стране се налази раскрсница која води ка Пожаревцу и његовом центру.
Из правца Петровца на Млави (са југоисточне стране) се долази путем 2-А реда тј. број 161 након чега се код Салаковца пут одваја на лево и прикључује путу 33 све до велике раскрснице која десно води до Пожаревца. Овај пут иде преко брда Сопот до центра града.
Из правца Костолца (са северне стране) се долази путем 2-А реда тј. број 159 који води до самог центра града.
Из правца Свилајнца (са јужне стране) се долази путем 2-А реда тј. број 160 који такође води до центра града.

Аутобуска станица Пожаревац
“АРРИВА ЛИТАС”
Моше Пијаде бб
12000 Пожаревац
+381 12 221 544
аррива

Бродом

Пожаревац је град који се налази између три реке и то: Дунава, Велике Мораве и Млаве. Дунав (који пролази кроз Србију у дужини од 588 км) се налази на само 12 км северно од града. Самим овим Пожаревац је повезан са Северним и Црним морем преко Дунава (кроз канал Рајна-Мајна-Дунав). Број туриста који долазе у Пожаревац бродовима се сваке године повећава.
Дунав лежи на раскрсници два паневропска саобраћајна коридора (12 и Кс) и представља транспортни центар у средњој Европи.
Ове године је обновљено потонско пристаниште у Костолцу. Овај пристан, који првенствено служи за пристан бродова у којима се налазе туристи који посећују Виминациум, може у будућности послужити и за долазак туриста у Пожаревац.

Similar Posts