Img B4d3395817406b662ce71b7a2072c529 V

Turistička organizacija Grada Požarevca sa još 25 izlagača predstavlja svoju turističku ponudu i ponudu Donjeg podunavlja najvećem sajmu turizma u Bugarskoj

Na zajedničkom štandu TOSA Turistička organizacija Grada Požarevca sa još 25 izlagača predstavlja svoju turističku ponudu i ponudu Donjeg podunavlja najvećem sajmu turizma u Bugarskoj „Holiday&SPA“. Sajam se održava do 15. marta.

Kao jedan od najvećih učesnika, Turistička organizacija Beograda organizovala je sastanak umrežavanja gradova regiona iz Srbije i zajedničkog nastupa ka dalekom istoku.

U organizaciji Turističke organizacije Beograda četvrti put je na štandu nacionalne turističke organizacije Srbije održan sastanak gradova i destinacija regiona koji su umreženi sa ciljem saradnje i jačanja promocije na trećim tržištima, a posebno na dalekom istoku.

„Posebno je važno to što su sastanku prisustvovali predstavnici turoperatora koji organizuju putovanja za kineske turiste u naš region, kao što su Majkl Čen i Bajko Bajkov, vlasnik „Bohemije“, najveće turističke agencije iz Bugarske“, rekao je Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.- Povećanju gostiju iz Kine doprineće nove linije iz Beograda za Šangaj, Guangdžo i Peking.

Ambasador Srbije u Sofiji naglasio je da će završetak infrastrukturnih objekata do bugarske granice značajno povećati broj bugarskih gostiju u Beogradu.

Prvog dana sajma Zarica Dinkova, ministrka turizma Bugarske, posetila je štand Srbije.

Tokom novogodišnjih praznika gosti iz Bugarske bili su među najbrojnijima u srpskoj prestonici. Tokom 2023. godine Beograd je posetilo 43.000 turista iz Bugarske, što je povećanje od 33%. Bugarski turisti su ostvarili 74.200 noćenja prošle godine, što je 31% više nego prethodne godine.

Similar Posts