Паркинг зоне

   Spisak-ulica-u-I-i-II-zoyni

Паркиралишта на улицама у ужем центру Пожаревца подељена су у неколико паркинг зона са ограниченим временом паркирања и плаћањем по започетом сату.

Паркиралишта у паркинг зонама обележена су посебним саобраћајним знацима у боји зоне, на којима пише и период дана када је потребно плаћање паркирање (изван тог периода паркирање је бесплатно). После истека допуштеног максималног времена паркирања, возач је дужан да помери своје возило или ће му контролор паркирања испод брисача оставити налог за плаћање казне.

Паркирање у паркинг зонама може да се плати картама за паркирање или слањем СМС поруке са регистарским бројем возила.

Остала паркиралишта

Паркиралишта изван паркинг зона обележена су стандардним саобраћајним знаком, користе се без временског ограничења и на њима се паркирање наплаћује по сату или по дану. Паркирање се обично плаћа само у одређеном периоду дана, изван тога паркирање је бесплатно (на пример, у касним вечерњим сатима и викендом).

Паркирање на ограђеним паркиралиштима наплаћује се по започетом сату или за цео дан.

Казне

Забрањено је паркирање возила на месту на коме би угрожавало безбедност саобраћаја или сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретање пешака. Забрањено је и паркирање на тротоарима, осим ако је дозвољено саобраћајним знаком.

Непрописно паркирана возила, на саобраћајним површинама изван обележених паркиралишта, по налогу Саобраћајне полиције односе посебни камиони („паук“), а ако су била паркирана на зеленим површинама налог за одношење издаје Комунална инспекција. Плаћа се полицијска или комунална казна и такса за ношење возила.

Инфо

ЈКП “Паркинг сервис” , Пожаревац
Воје Дулића 28, 12000 Пожаревац
тел. +381 (0)12 520 915

www.parkingservis.com