Manifestacija „Izađi mi na teglu“

Završila se još jedna manifestacija za najbolji ajvar po Srbiji „Izađi mi na teglu“. Nova takmičarska sezona jedinstvenog karavana najavila je još više zabave i uživanja za sva čula. Karavan je otišao iz našeg grada i seli se dalje, u druga mesta u Srbiji.

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronađe najbolji ajvar u Srbiji. Pored takmičarskog programa, ekipa „Izađi mi na teglu“ pripremila je i bogat celodnevni program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

Na zabavno-takmičarskoj manifestaciji „Izađi mi na teglu“ učestvovalo je 15 ekipa koje su se borile za titulu najboljeg ajvar-majstora. Kao i prethodnih godina, učesnicima su obezbeđeni svi uslovi za takmičenje, a sve što je trebalo da učine je da ponesu svoju srećnu šerpu, dobro raspoloženje i da „izađu na teglu“.

Na ovoj manifestaciji koja je održana 07.09.2017. prvo mesto je osvojila ekipa „Pakleni kuvari“ Ekonomsko trgovinske škole iz Požarevca koja je dobila pehar, zlatne medalje i robnu nagradu, šporet „Smederevac“. Drugo mesto je osvojila ekipa „Kolo srpskih sestara“ iz Požarevca koja je dobila srebrne medalje i mali kućni aparat, a treće mesto je pripalo ekipi „Starčevljanke“ iz Starčeva koje su dobile bronzane medalje i mali kućni aparat.

Pobednička ekipa učestvovaće na završnom takmičenju karavana „Izađi mi na teglu“ 14. oktobra 2017. godine u Sokobanji.