Манифестација „Изађи ми на теглу“

Завршила се још једна манифестација за најбољи ајвар по Србији „Изађи ми на теглу“. Нова такмичарска сезона јединственог каравана најавила је још више забаве и уживања за сва чула. Караван је отишао из нашег града и сели се даље, у друга места у Србији.

Манифестација „Изађи ми на теглу“ има за циљ да споји традиционално и модерно, село и град, прошлост и садашњост, добар рецепт са истанчаним укусом и пронађе најбољи ајвар у Србији. Поред такмичарског програма, екипа „Изађи ми на теглу“ припремила је и богат целодневни програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм.

На забавно-такмичарској манифестацији „Изађи ми на теглу“ учествовало је 15 екипа које су се бориле за титулу најбољег ајвар-мајстора. Као и претходних година, учесницима су обезбеђени сви услови за такмичење, а све што је требало да учине је да понесу своју срећну шерпу, добро расположење и да „изађу на теглу“.

На овој манифестацији која је одржана 07.09.2017. прво место је освојила екипа „Паклени кувари“ Економско трговинске школе из Пожаревца која је добила пехар, златне медаље и робну награду, шпорет „Смедеревац“. Друго место је освојила екипа „Коло српских сестара“ из Пожаревца која је добила сребрне медаље и мали кућни апарат, а треће место је припало екипи „Старчевљанке“ из Старчева које су добиле бронзане медаље и мали кућни апарат.

Победничка екипа учествоваће на завршном такмичењу каравана „Изађи ми на теглу“ 14. октобра 2017. године у Сокобањи.