Pozarevac Razglednica

Kako doći do Požarevca

Braničevski okrug se sa severa graniči sa Južnobanatskim okrugom i Republikom Rumunijom, na istoku sa Borskim okrugom, na jugu sa Pomoravskim okrugom, a sa zapadne strane se nalazi Podunavski okrug.
Požarevac se nalazi na raskrsnici Istočne i Zapadne Evrope, putevi dalje vode do Egejskog mora, Male Azije i Bliskog istoka. Ovaj položaj omogućava lak pristup različitim vrstama prevoza.

Avionom

‘Nikola Tesla’, Beogradski aerodrom, takođe najveći i najznačajniji aerodrom u zemlji nalazi se na oko 98 km od Požarevca. Kod aerodroma je IATA BEG, ICAO aerodrom LIBE. Sporazum o otvorenom nebu omogućava low-cost avio kompanije za letove do / iz Srbije (German Vings, Fly Niki, Wizz Air …) i International Airlines (kao što su Lufthansa, Austrian Airlines, Air France, Air Serbia) imaju letove koji povezuje Beograd sa velikim brojem evropskih gradova.
Za više informacija posetite internet stranicu: https://beg.aero/lat/letovi#dolasci

Red vožnje između Beograda i drugih svetskih gradova može se naći ovde: AERODROM BEOGRAD
Od aerodroma u Beogradu do Požarevca se može doći auto putem E-75 (A1), kada se krene ka Nišu. Na 65 km od Beograda ka Nišu nalazi se izlaz koji vodi ka Požarevcu. Od izlaza do grada ima 17 km. Pored ovog na 12 km severno od grada, u Kostolcu postoji i sportski aerodrome pored samog Dunava.

 Automobilom

Automobilom se u Požarevac može doći sa pet različitih strana i to iz pravca Beograda, Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi i Kučeva, Kostolca i Svilajnca.
Iz pravca Beograda (sa zapadne strane) se dolazi autoputem Beograd-Niš (A1 ili E-75), nakon čega se nakon 65 km silazi sa autoputa i prati znak ka Požarevcu koji se nalazi na udaljenosti 17 km od autoputa.
Iz pravca Velikog Gradišta (sa severoistočne strane) se dolazi putem 34 koji je državni put 1A reda. Nakon 32 km od Velikog Gradišta sa leve strane se nalazi raskrsnica koja vodi ka Požarevcu i njegovom centru.
Iz pravca Petrovca na Mlavi (sa jugoistočne strane) se dolazi putem 2A reda tj. broj 161 nakon čega se kod Salakovca put odvaja na levo i priključuje putu 33 sve do velike raskrsnice koja desno vodi do Požarevca. Ovaj put ide preko brda Sopot do centra grada.
Iz pravca Kostolca (sa severne strane) se dolazi putem 2A reda tj. broj 159 koji vodi do samog centra grada.
Iz pravca Svilajnca (sa južne strane) se dolazi putem 2A reda tj. broj 160 koji takođe vodi do centra grada.
Postoje još tri puta koji se nalaze sa zapadne strane grada i koji vode od sela Dragovac, Brežane i Dubravica (371) ka gradu i koji seku obilaznicu oko grada br.34.

Ograničenje brzine u naseljenim područjima je 50 km / h. Zakon zahteva vožnje sa upaljenim svetlima tokom dana. Za pomoć na putu ili bilo koje informacije koje se odnose na saobraćajnih propisa, putarine i druge, možete se obratiti pozivnom centru automobilske asocijacije Srbije na broj 1987 (za fiksnih i svim mobilnim mrežama), od 00-24 h.    AMSS

Vozom

Požarevac se nalazi na pruzi Beograd – Bor – Zaječar, koja povezuje Timočku krajnu i celu Istočnu Srbiju sa mrežom železničkih pruga Republike Srbije.
„Železnice Srbije“ pružaju sledeće komercijalne povlastice: Interail, Euro Domino, Railplus, Balkan Flexipass, Easy Travel Card, Euro26, City Star, ISIC, Jedinstvena balkanska tarifa, kao i popusti za grupe i decu.
Železnička stanica je smeštena na oko 400 metara od centra grada .
Za sve informacije možete kontaktirati Železničku stanicu u Požarevcu na adresi Knez Milošev venac bb ili na broj telefona +381 12 222 052.

ŽELEZNICE SRBIJE
Nemanjina 6, 11000 Beograd, tel. +381 (0)11 3616-722
– Direkcija za putnički saobraćaj, tel. +381 (0)11 3616-962
ŽELEZNICE SRBIJE

Autobusom

Požarevačka autobuska stanica se nalazi u neposrednoj blizini železničke stanice. Kako se Požarevac nalazi na putu ka istočnoj Srbiji, može se doći iz Beograda, Kostolca, Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi i Kučeva, Svilajnca. Za sve informacije kao i red vožnje možete kontaktirati autobusku stanicu u Požarevcu.
Iz pravca Beograda (sa zapadne strane) se dolazi autoputem Beograd-Niš (A1 ili E-75), nakon čega se nakon 80 km silazi sa autoputa i prati znak ka Požarevcu koji se nalazi na udaljenosti 18 km od autoputa.
Iz pravca Velikog Gradišta (sa severoistočne strane) se dolazi putem 34 koji je državni put 1-A reda. Nakon 32 km od Velikog Gradišta sa leve strane se nalazi raskrsnica koja vodi ka Požarevcu i njegovom centru.
Iz pravca Petrovca na Mlavi (sa jugoistočne strane) se dolazi putem 2-A reda tj. broj 161 nakon čega se kod Salakovca put odvaja na levo i priključuje putu 33 sve do velike raskrsnice koja desno vodi do Požarevca. Ovaj put ide preko brda Sopot do centra grada.
Iz pravca Kostolca (sa severne strane) se dolazi putem 2-A reda tj. broj 159 koji vodi do samog centra grada.
Iz pravca Svilajnca (sa južne strane) se dolazi putem 2-A reda tj. broj 160 koji takođe vodi do centra grada.

Autobuska stanica Požarevac
“ARRIVA LITAS”
Moše Pijade bb
12000 Požarevac
+381 12 221 544
arriva

Brodom

Požarevac je grad koji se nalazi između tri reke i to: Dunava, Velike Morave i Mlave. Dunav (koji prolazi kroz Srbiju u dužini od 588 km) se nalazi na samo 12 km severno od grada. Samim ovim Požarevac je povezan sa Severnim i Crnim morem preko Dunava (kroz kanal Rajna-Majna-Dunav). Broj turista koji dolaze u Požarevac brodovima se svake godine povećava.
Dunav leži na raskrsnici dva panevropska saobraćajna koridora (12 i Ks) i predstavlja transportni centar u srednjoj Evropi.
Ove godine je obnovljeno potonsko pristanište u Kostolcu. Ovaj pristan, koji prvenstveno služi za pristan brodova u kojima se nalaze turisti koji posećuju Viminacium, može u budućnosti poslužiti i za dolazak turista u Požarevac.

Similar Posts