53. LJKI

Ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre, čiji je vrhunac Ljubičevski višeboj, su se definitivno pokazale kao prekretnica u načinu organizacije kako pratećih manifestacija, tako i događaja na hipodromu. Potrudili smo se da 53. LJKI prevaziđu sve prethodne.

Manifestaciju su otvorili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, a posetioci su aplauzima pozdravljali znamenite ličnosti iz istorije Požarevca poput Milivoja Živanovića, Žanke Stokić, Đorđa Vajferta, Živke Matić, Slobodana Stojanovića, dok je Kneza Miloša Obrenovića do savršenstva oživeo požarevački glumac Slobodan Stepić koji se obratio Požarevljanima:

14206189_658460934316969_3174887622382891709_o“ Narode požarevački, želja mi je vazda bila da Srbija bude puna lepih varoši i dobrih ljudi koji uče svoju decu da popravljaju buduća vremena, ali i da pamte i slave ono što je prošlo. Ja sve to, draga braćo i sestre, upravo gledam ovde, ispred sebe. Ove igre koje načiniste i po mojoj ženi Ljubici nazvaste, kazuju mi da niste zaboravili svoju slavnu prošlost. Ovi naši hrabri vitezovi, koji krote svoje ate, ne plaše se časnog boja. Oni poštuju boljeg od sebe i vole svoj Požarevac i svoju Srbiju. Oni će sutra, u subotu i dan posle, u nedelju, jahati na hipodromu za vas. Da svi dođete!“
Otvarajući 53. Ljubičevske konjičke igre, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je ove godine i počasni predsednik Organizacionog odbora kao i pokrovitelj manifestacije, istakao je:
„Pogledajte i to kako ovi višebojci sa ljubavlju i poštovanjem potapšu svoje atove nakon nadmetanja, bez obzira da li su pobedili ili ne. Dragi prijatelji, poštovanje prema onome sa kojim delite dobro i zlo, ali i prema vašem protivniku, pored hrabrosti i želje za uspehom, poruka je koja se iz godine u godinu šalje sa Ljubičevskih konjičkih igara.“