53. ЉКИ

Овогодишње Љубичевске коњичке игре, чији је врхунац Љубичевски вишебој, су се дефинитивно показале као прекретница у начину организације како пратећих манифестација, тако и догађаја на хиподрому. Потрудили смо се да 53. ЉКИ превазиђу све претходне.

Манифестацију су отворили председник Србије Томислав Николић и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, а посетиоци су аплаузима поздрављали знамените личности из историје Пожаревца попут Миливоја Живановића, Жанке Стокић, Ђорђа Вајферта, Живке Матић, Слободана Стојановића, док је Кнеза Милоша Обреновића до савршенства оживео пожаревачки глумац Слободан Степић који се обратио Пожаревљанима:

14206189_658460934316969_3174887622382891709_o“ Народе пожаревачки, жеља ми је вазда била да Србија буде пуна лепих вароши и добрих људи који уче своју децу да поправљају будућа времена, али и да памте и славе оно што је прошло. Ја све то, драга браћо и сестре, управо гледам овде, испред себе. Ове игре које начинисте и по мојој жени Љубици назвасте, казују ми да нисте заборавили своју славну прошлост. Ови наши храбри витезови, који кроте своје ате, не плаше се часног боја. Они поштују бољег од себе и воле свој Пожаревац и своју Србију. Они ће сутра, у суботу и дан после, у недељу, јахати на хиподрому за вас. Да сви дођете!“
Отварајући 53. Љубичевске коњичке игре, председник Србије Томислав Николић, који је ове године и почасни председник Организационог одбора као и покровитељ манифестације, истакао је:
„Погледајте и то како ови вишебојци са љубављу и поштовањем потапшу своје атове након надметања, без обзира да ли су победили или не. Драги пријатељи, поштовање према ономе са којим делите добро и зло, али и према вашем противнику, поред храбрости и жеље за успехом, порука је која се из године у годину шаље са Љубичевских коњичких игара.“